Met een aantrekkende economie wordt de arbeidsmarkt steeds krapper. Het wordt daarom voor veel bedrijven steeds lastiger om goede medewerkers te vinden. Met een recruitment video maak je voor potentiële kandidaten snel duidelijk waarom het interessant is om voor jouw organisatie te werken.

Dat kan op verschillende manieren. Laat in een video een medewerker aan het woord. Of laat de sfeer in het bedrijf zien. Of een combinatie. Zorg ervoor dat het verhaal echt is en laat medewerkers uit eigen ervaring vertellen. Zo zorg je ervoor dat de authenticiteit van je organisatie voelbaar is in de video.

Social media

De video’s kunnen op de bedrijfswebsite of op de Werkenbij site geplaatst worden als die laatste er is. De video’s bewijzen hun dienst vooral goed op social media. Go where the people are. Met een gerichte campagne bereik je met je video direct je doelgroep. Net als met promotievideo’s voor producten en bedrijven zie je dat ook de conversie op recruitment video’s veel hoger is dan geschreven tekst. Op die manier zul je vacatures snel kunnen invullen. Voorbeelden vind je hier.